10. klasse 18/19

Få en anderledes hverdag end du er vant til.

Vi står på tæer, åbner døre og er holdspillere
Er du i tvivl om fremtiden? Så kan 10. klasse være med til at vise vejen. 10. klasse er første skridt på vejen til et spændende uddannelsesliv.

 
Faglighed og dannelse
10. klasse er et fagligt udviklende tilbud til hver enkelt elev. Det er vigtigt, at alle elever udfordres på det niveau, som de er på. Udgangspunktet er, at alle elever forventes at gå til 10. klasseprøve til sommer i alle fag.

En stor del af tilbuddet i 10. klasse er andre læringsaktiviteter, som også er en del af undervisningen. Det er disse tilbud, der gør hverdagen anderledes og udfordrende. Enhver dag skal være en god dag for alle elever. Det giver energi i et travlt ungdomsmiljø.

Derfor tilbydes eleverne undervisning i fagfagene, samtidig med et bredt udvalg af linjefag,  projekter, ture ud af huset, brobygning og i det hele taget anderledes arbejdsformer og undervisningsdifferentiering samt en stor grad af selvstændighed i såvel fagfag som linjefag og projekter.
 
Tryghed
10. klasse skal være et godt sted at være for alle elever. Derfor er det en fælles opgave for lærere og elever at skabe et godt miljø, hvor alle får mulighed for at udvikle nye og bedre sider af sig selv.
 
Alvor
10. klasse stiler imod et så højt fagligt niveau, som muligt. Derfor er det vigtigt, at alle elever tager opgaven alvorligt og arbejder målrettet på at udvikle sig. Det er også centralt, at alle elever føler sig taget alvorligt og lyttet til af såvel kammerater som lærere.

Alle undervisnings- og læringsaktiviteter betragtes som nødvendige, således forventes elever også at deltage i arrangementer ud over skoletiden, da disse også betragtes som skoleaktiviteter.

Vi betragter de unge mennesker, som næsten voksne, og med det følger et stort ansvar. Derfor skal eleverne selv tage at større ansvar, hvilket betyder, at de selv eksempelvis skal melde sig syge. Der følges tæt op på fravær for den enkelte elev.